Driftsmetoder og forholdsregler for den nye XQ-2B metallografiske innleggsmaskinen

et bilde

1. Driftsmetode:
Slå på strømmen og vent et øyeblikk med å stille inn temperaturen.
Juster håndhjulet slik at den nedre formen er parallell med den nedre plattformen.Plasser prøven med observasjonsflaten vendt ned i midten av den nedre formen.Drei håndhjulet mot klokken i 10 til 12 omdreininger for å senke den nedre formen og prøven.Høyden på prøven bør generelt ikke være høyere enn 1 cm..
Hell i innleggspulveret slik at det er parallelt med den nedre plattformen, og trykk deretter på den øvre formen.Påfør kraft nedover på den øvre formen med venstre finger, og vri deretter håndhjulet mot klokken med høyre hånd for å få den øvre formen til å synke til dens øvre overflate er lavere enn den øvre formen.plattform.
Lukk dekselet raskt, vri håndhjulet med klokken til trykklampen tennes, legg deretter til 1 til 2 omdreininger.
Hold varm ved innstilt temperatur og trykk i 3 til 5 minutter.
Ved prøvetaking, vri først håndhjulet mot klokken for å avlaste trykket til trykklampen slukker, vri deretter mot klokken 5 ganger, vri deretter den åttekantede knappen med klokken, skyv den øvre modulen nedover og ta ut prøven.
Drei håndhjulet med klokken for å løse ut den øvre formen til den nedre kanten av den øvre formen er parallell med den nedre plattformen.
Bruk en myk klut med en trehammer for å slå av den øvre formen.Merk at den øvre formen er varm og ikke kan holdes direkte med hendene.
Hev den nedre formen og ta ut prøven etter eksponering.

2. Forholdsregler for den metallografiske innleggsmaskinen er som følger:
Under prøvepressingsprosessen, velg passende oppvarmingstemperatur, konstant temperaturtid, trykk og fyllmateriale, ellers vil prøven være ujevn eller sprukket.
Kantene på øvre og nedre moduler må inspiseres og rengjøres før hver prøve monteres.Ikke bruk for mye kraft ved rengjøring for å unngå å ripe opp kontrollmodulen.
Den varme monteringsmaskinen er ikke egnet for prøver som vil produsere flyktige og klebrige stoffer ved monteringstemperaturen.
Rengjør maskinen umiddelbart etter bruk, spesielt restene på modulen, for å forhindre at den påvirker neste bruk.
Det er strengt forbudt å åpne utstyrsdørdekselet etter ønske under oppvarmingsprosessen til den metallografiske monteringsmaskinen for å unngå fare for operatøren på grunn av den varme luften.

3. når du bruker metallografiske innleggsmaskiner må du vite nedenfor:
Prøveforberedelse er nøkkelen til forberedelse før du bruker den metallografiske monteringsmaskinen.Prøven som skal testes må kuttes i passende størrelser og overflaten må være ren og flat.
Velg passende monteringsformstørrelse basert på prøvestørrelse og behov.
Sett prøven i monteringsformen, pass på at den er i riktig posisjon inne i formen og unngå prøvebevegelse
Det kreves en stor mengde testing, og det bør velges en innleggsmaskin med høy produksjonskapasitet, for eksempel en innleggsmaskin med høy grad av automatisering.


Innleggstid: 13. mai 2024